31. toukokuuta 2016

Frankfurtin messut ja niiden ekohenkinen anti

Olimme ystäväni Anun kanssa syksyllä 2015 Tendence -messuilla Frankfurtissa. Kiinnostuimme messusta, koska olivat perustaneet joku aika sitten' Ecostyle - Trade fair for sustainable consumer goods' osaston. Loistavaa, että sellainen oli järjestetty, mutta täytyy sanoa, että kyllä on vielä pientä kaikkeen muuhun verrattuna. Milloinkahan tähän herätään ihan oikeasti? Hidasta on eteneminen maailmallakin.

Melko pienen osaston lisäksi huomasimme kierrellessämme myös muilla osastoilla ekologisia tuotteita markkinoivia yrityksiä. Olivat siis tehneet kuitenkin valinnan 'tavisten' puolelle. Hieman harmitti, sillä kiertely niissä valtavissa halleissa oli uuvuttavaa, eikä lopulta voinut olla varma, oliko nähnyt kaiken mikä olisi voinut kiinnostaa. Missä on todelliset Ekomessut? Ruoka- ja kosmetiikkapuolen messut löytyvät ainakin Lontoosta ja skandinaavinen versio samasta messusta Malmöstä, mutta entä kaikki muut tuotteet?

Frankfurtista oli ilo löytää monia ekohenkisiä ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Yksi mieleenpainuvista oli vegaaniravintola Chimichurri, jonka löysimme sattumalta. Olimme itse asiassa etsimässä toista paikkaa, mutta nälkä oli jo kova. Paikassa ei periaatteessa ollut tilaa, mutta pääsimme 'lisäpaikoille', jotka sijaitsivat vessan läheisyydessä. Se ei haitannut ollenkaan ja sitä paitsi palvelu ja ruoka oli loistavaa!

http://www.chimichurri-frankfurt.de/



Tutustuin aikoinaan ensimmäistä kertaa Grüne Erdeen Wienissä ja täytyy sanoa, että suorastaan kävi kateeksi, niin oli upea elämys. Huh, kun olisi varaa tuohon! Toisaalta, kyseinen kauppa on ollut jo pitkään olemassa ja kuulemma aloittanut hyvin vaatimattomista lähtökohdista. Voisi kenties verrata Ruohonjuureen. Ihanaa, että tällaisia on olemassa :-)


Valokuvien ottamisesta kysyin luvan. Kysyivät melko tarkkaan, mistä olin ja jätin käyntikorttini heille. Olin hieman yllättynyt tarkasta kyselystä, mutta ehkä pelkäsivät kopiointia tmv. Jaa-a, ainakin jotain inspistä näistä voisi saada. Joka tapauksessa, aivan mahtava ketju! Liikkeitä löytyy Saksasta ja Itävallasta. Tsekkaa tarkemmat paikat linkin kautta. Suosittelen lämpimästi!

Aivan keskusta löytyi luomukahvila päivän piristykseksi :-)

Alla myös Alnatura -ketjun linkki. Saksaa osaamattomana oli hieman hankala löytää paikkoja, mutta koittakaa te selvitä. Valikoimat ovat aivan toista luokkaa verrattuna jopa Ruohonjuureen. Lisäksi huomasi hinnoissa myös alhaisemman alvin vaikutuksen eli edullisempaa oli.

Frankfurt on ylpeä vihreydestään ja tässä linkki myös siihen maailmaan:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti